Luottamuksessa eläminen avaa väylän runsaudelle.

16.12.2022

Ihmiskunta kamppailee edelleen  runsauden ja niukkuuden teeman kanssa. Monet kokevat elämässään konkreettista puutetta ja köyhyyttä, toisilta puuttuu ystäviä, aikaa tai jotain, mitä ei ehkä osaa itsekään sanoiksi pukea. Puutteen tunne on kuitenkin aina merkkinä siitä, että runsauden oppiläksy on vielä kesken.

Mikä runsauden kokemisessa sitten on niin haasteellista? Miksi vielä tänäkään päivänä, kaikista huikeista innovaatioista ja keksinnöistä huolimatta, emme pysty ihmiskuntana huolehtimaan edes kaikkien ihmisten perustarpeista, kuten ruuasta, vaatteista ja kodista?

Olen pohtinut, tutkinut ja tarkastellut tätä teemaa aktiivisesti omassa elämässäni kahdenkymmenen vuoden ajan. Nuorena olin hyvin tavoitteellinen ja kunnianhimoinen. Opiskelin ahkerasti ja tähtäimessäni oli kovapalkkainen työ bioteknologian alalla. Pikkuhiljaa kuitenkin väsyin suorittamisella itseni piiskaamiseen. Olin 26 -vuotiaana aivan loppu sekä henkisesti, että fyysisesti. Siitä alkoi sisäinen matkani, jolla olen myös runsauden teemaan sukeltanut.

Luottamus on avain runsauteen

Olen manifestoinut niukkuutta elämääni monella tavalla. Fyysinen terveyteni on ollut heikko, olen jaksanut tehdä vain vähän haluamiani asioita, taloudellinen tilanteeni on ollut jatkuvaa rämpimistä ja sosiaaliset suhteeni ovat olleet vähäisiä. Kaiken tämän olen luonut itse, tahtomattani.

Kaikki nämä vuodet olen haasteista huolimatta aktiivisesti tutkinut elämääni, omia asenteitani ja energioitani.

Olen aina pyrkinyt kysymään itseltäni, millä tavalla luon näitä asioita elämääni? Mitä voisin muuttaa itsessäni, jotta ulkoinen kokemukseni muuttuisi?

Ehkä suurin oivallukseni runsaudesta on luottamuksessa elämisen merkitys. Pelko ja luottamus ovat vastakkaiset energiat, ja pelko on omiaan luomaan niukkuutta elämään. Luottamus sen sijaan avaa energeettisen väylän uusille mahdollisuuksille ja tapahtumille, joita kutsuisimme ihmeiksi.

Mitä luottamuksessa eläminen tarkoittaa?

Luottamuksessa eläminen tarkoittaa minulle omaan korkeampaan itseeni eli Luojaan luottamista. Se on läsnäoloa kussakin hetkessä, oman intuition kuuntelua ja sen pohjalta toimimista. Luottamus saa meidät maadoittumaan, jolloin energiamme pysyvät tasapainossa ja virtaavat vapaasti.

Olen vuosien varrella törmännyt moniin tilanteisiin, jossa luottamus on ymmärretty väärin. Käyn tässä kolme väärinymmärrystä läpi, jotta pystyisit vielä paremmin hahmottamaan mitä luottamus todella on.


1. Väärinymmärrys: Luottamus on lapsellista ja passivoivaa

Korjaus: Luottamus on pelosta irti päästämistä ja harkittua aktiivista toimintaa

Jotkut pitävät luottavaisuutta naiivina ja passiivisena tapanna suhtautua asioihin. Ajatellaan esimerkiksi, että jos luotan asioiden järjestyvän, pudotan ikäänkuin hanskat käsistäi ja jään odottamaan, että joku mystinen universumi hoitaa kaiken puolestani. Siitähän ei suinkaan ole kyse.

Luottamus tarkoittaa sitä, että lakkaan murehtimasta ja pelkäämästä. Päästän irti pelosta, jolloin laskeudun läsnäolon tilaan ja olen valmis toimimaan aktiivisesti heti, kun minulla on siihen järkevä mahdollisuus.

En siis suin päin paniikissa ryntäile tekemään jotakin, vaan odotan, että intuitioni ohjaa minut tarttumaan toimeen. Tämä vaatii kärsivällisyyttä ja todellakin sitä luottamusta, ettei lähde hätiköimään! Mutta loppujen lopuksi luottamuksen kautta tulen tehneeksi juuri ne oikeat asiat, joilla on merkitystä. Ja vältän tekemästä turhaa työtä tai jotain mistä saattaa olla jopa haittaa.

Haasteena on erottaa intuition ääni pelosta ja uskaltaa toimia sen mukaan, mutta siihen harjantuu kyllä ajan kanssa. Lopulta et enää osaa pelkoon edes reagoida ja sen ääni vaimenee. Joka kerta kun toimit intuitiotasi kuunnellen, luottamuksesi kasvaa ja intuition ääni vahvistuu.


2. Väärinymmärrys: Luottamus on tiettyyn lopputulokseen ja reittiin takertumista

Korjaus: Luottamus on tilanteen hyväksymistä ja avaamista muutokselle

Toinen yleinen väärinkäsitys on, että luottamus on luottamista jonkin tietyn lopputuloksen toteutumiseen. Kuten vaikkapa niin, että koska tarvitsen rahaa, luotan saavani huomenna lottovoiton. Tuollainen ajatus on yleensä egosta lähtevä, eikä sen takana ole kummoistakaan energiaa tukena manifestoitumiselle.

Minulle luottamus on tietyn tilanteen avaamista niin, että universumi näkee, mihin kaipaan muutosta. Eli jos kyseessä on vaikkapa haasteellinen rahatilanne, laskeudun siihen itsessäni, hyväksyn tilanteen ja käyn läpi siihen liittyvät tunteet (ja tunnen ne!). Tiedostan, että nyt olisi tarvetta rahalle, ja tunnen sen tyhjän tilan, johon rahallinen runsaus saa virrata. Jos olen oikeasti hyväksynyt asian, tuo tyhjä tila ei tunnu ikävältä, vaan hyvin neutraalilta. Ikäänkuin kädessäni olisi tyhjä astia johon tiedän saavani pian täytettä.

Vaikka tiedostan tarpeen, en takerru ajatuksiin, mistä, milloin ja miten sen tulee täyttyä. Olen täysin avoin kaikille mahdollisuuksille ja luotan, että juuri se minulle sopivin tapa jolla asia järjestyy, alkaa toteutumaan. Olen myös valmis toimimaan aktiivisesti.

Tärkeää tässä vaiheessa on, etten torju runsauden ajatuksia tai tuntemuksia, kun niitä alkaa tulla. Syleilen jokaista runsautta viestittävää asiaa, jonka näen, kuulen, ajattelen tai tunnen. Näin vahvistan sitä viestiä, että runsaus on tervetullutta elämääni.


3. Väärinymmärrys: Luottamus on sokeaa luottamista ihmisiin ja asioihin

Korjaus: Luottamus on intuition pohjalta sen valitsemista, mikä resonoi sinulle

Luottamus ei ole sokeaa luottamista mihinkään. Luottamus ei missään nimessä ole itsensä väheksymistä kuvitellen, että joku muu tietää sinun asiasi paremmin kuin sinä itse. Sen sijaan luottamuksessa eläminen on läsnäolon tilassa asioiden puntaroimista niin, että intuitiosi kertoo sinulle kehen voit luotta ja kehen et. Ja vielä, voitko luottaa tähän ihmisen sanomisiin nyt vai et. Sama ihminen voi olla joskus luotettava ja toisinaan ei. Sellaisia me ihmiset egoinemme olemme.

Luottamuksessa eläminen ei ole myöskään sitä, että heti kun joku mahdollisuus avautuu, tartut siihen, koska ajattelet että se on universumin tarjoama mahdollisuus unelmasi toteutumiselle. Se voi olla sitä, mutta puntaroi jälleen kerran rauhassa ja kuuntele intuitiotasi rehellisesti. Jos tämä juttu ei vielä resonoi, jotain parempaa voi olla tulossa. Älä siirrä vastuuta elämästäsi "universumille", eli kuvittele, että kaikki mitä tiellesi tulee on sinulle tarkoitettu. Sinun tulee itse valita ja sanoa asioille KYLLÄ tai EI. Kukaan muu ei tee sitä puolestasi, ei edes universumi.

Luottamuksessa eläminen on siis...

...tämän hetkisen tilanteen hyväksymistä ja kohtaamista.

...valmiutta tarttua toimeen heti, kun tietää mitä kannattaa tehdä.

...halua ottaa vastuu omasta elämästä.

...avoimuutta kaikille mahdollisuuksille, niillekin joita ei vielä näe.

...ymmärrystä, että onnellisuus on sisäinen olotila, joka heijastuu ulkoiseen, eikä toisin päin.

....rentoutta, mielenrauhaa ja iloa.

...omassa voimassa olemista.

....energeettinen tila, jossa voi tapahtua ihmeitä!

...arjen tasapainoa ja harkittuja valintoja (KYLLÄ tai EI) intuition opastuksella.


Luottamuksessa eläminen ei siten ole....

...naiivia passiivisuutta, jossa odotetaan että universumi tai joku muu hoitaa asiat minun puolestani.

...sen ennustamista, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

...sen rajaamista, kuinka asioiden tulee tapahtua.

...sen määrittelemistä, mikä on mahdollista.

...oman onnellisuuden ulkoistamista toiveiden toteutumiselle.

...toisten ihmisten hyväksikäytettävänä tai ohjailtavana olemista.

...sokeaa tarttumista kaikkiin tarjolla oleviin mahdollisuuksiin.

...jatkuvaa yrittämistä ja toiveajattelua, ns. pään hakkaamista seinään.


Ihania, luottavaisia hetkiä sinulle ja parhainta runsautta elämääsi!


Suden Kutsun blogia kirjoittaa Tiina Tolvanen, pitkän linjan henkisen polun kulkija, voimaeläinten viestin tuoja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. 

Olen valmiina auttamaan sinua henkisen kasvun haasteissasi voimaeläintulkinnoilla ja -maalauksilla, sekä tilaustyönä tehtävillä voimaannuttavilla maalauksilla. Katso kaikki palveluni täältä, verkkokaupan löydät täältä. Maksuttomasti voit tilata Voimaviestin sähköpostiisi tai nostaa voimaeläinkortin.