MINÄ JA SUDEN KUTSU

Olen Tiina Tolvanen, kuvataiteilija ja intuitiivinen voimaeläintulkitsija Maaningalta. 


Henkinen polkuni alkoi 2000 -luvun alkupuolella totaalisella uupumisella ja ahdistumisella. Toipuakseni jouduin kyseenalaistamaan käytännössä kaiken mihin olin siihen asti uskonut. Siitä alkoi matkani kohti sisäisen rauhan tilaa, sekä omaa voimaa

Olin lapsena rakastaut piirtämistä, mutta taide jäi pitkäksi aikaa pois elämästäni. Vuonna 2016 aloin maalaamaan tauluja.  Yllättäen minulle alkoi tulla vahvoja visioita eläinaiheisista kuvista, joihin liittyi aina vahva energia, ikäänkuin eläimellä olisi ollut viesti, jonka se halusi välittää. Niinpä aloin maalata voimaeläintauluja.


Voimaeläimet alkoivat tulla myös näkyinä minulle erilaisissa haasteellisissa tilanteissa ja sain siitä paljon voimaa. Eläimen tuoma energia oli niin selkeä ja vahva, että pystyin sen kautta tavoittamaan saman voiman myös itsessäni. Leijonan tuoman johtajuuden, tiikerin tuoman vahvuuden tai karhun maadoittuneisuuden. 


Jossain vaiheessa huomasin, että ajatellessani jotakin läheistä ihmistä ja hänen tilannettaan, minulle näytettiin hänen voimaeläimensä siihen hetkeen. En ollut tätä pyytänyt, enkä harjoitellut, se vain tapahtui. Niinpä aloin katsoa voimaeläinten viestejä muillekin heidän niin halutessaan.


Vuoden 2022 aikana abstrakti taide alkoi kiehtoa minua voimakkaasti. Olin maalannut joitakin abstrakteja töitä aiemminkin, mutta nyt halusin kunnolla sukeltaa abstraktin ilmaisun maailmaan ja löytää oman tapani tehdä sitä. 


Abstraktit kuvat puhuttelevat usein esittäviä helpommin meitä suoraan sydämen ja sielun kautta. Kun ei ole esittävää kuvaa, johon mieli voisi tarttua, teoksen energia pääsee helpommin läpi. Ja toisaalta, maailmassa on valtavasti asioita, joilla ei ole näkyvää muotoa. Abstrakti taide onkin ainoa tapa tuoda tällaisia näkyväksi kuvana.

Suden Kutsu tarkoittaa minulle kutsua takaisin siihen luonnolliseen olotilaan, jossa vallitsee syvä rauha. Tuosta tilasta pääset käsiksi myös omaan voimaasi ja sitä kautta elämän runsauteen.


Suden ulvonnassa on alkukantaista voimaa, jotakin sanoin kuvaamatonta ja maagista. Se kuvastaa minulle kutsua takaisin juurillemme, takaisin omaan keskukseemme ja sydänyhteyteemme. Siihen olotilaan olemme kaikki pikkuhiljaa matkalla. Askel askeleelta kuljemme kotiin.

Taiteen ja henkisyyden lisäksi minulle tärkeitä asioita elämässä ovat perhe, luonnossa liikkuminen, käsityöt ja puutarhanhoito. Olen kiinnostunut viisausperinteistä, shamanismista, kasvilääkinnästä ja kaikesta mystisestä.