MINÄ JA SUDEN KUTSU

Olen Tiina Tolvanen, kuvataiteilija ja intuitiivinen voimaeläintulkitsija Maaningalta. 

Henkinen polkuni alkoi 2000 -luvun alkupuolella totaalisella uupumisella ja ahdistumisella. Toipuakseni jouduin kyseenalaistamaan käytännössä kaiken mihin olin siihen asti uskonut. Siitä alkoi matkani kohti sisäisen rauhan tilaa, sekä omaa voimaa

Olin lapsena rakastaut piirtämistä, mutta taide jöi pitköksi aikaa pois elämästäni. Vuonna 2016 aloin maalaamaan tauluja.  Yllättäen minulle alkoi tulla vahvoja visioita eläinaiheisista kuvista, joihin liittyi aina vahva energia, ikäänkuin eläimellä olisi ollut viesti, jonka se halusi välittää. Niinpä aloin maalata voimaeläintauluja.


Voimaeläimet alkoivat tulla myös näkyinä minulle erilaisissa haasteellisissa tilanteissa ja sain siitä paljon voimaa. Eläimen tuoma energia oli niin selkeä ja vahva, että pystyin sen kautta tavoittamaan saman voiman myös itsessäni. Leijonan tuoman johtajuuden, tiikerin tuoman vahvuuden tai karhun maadoittuneisuuden. 


Jossain vaiheessa huomasin, että ajatellessani jotakin läheistä ihmistä ja hänen tilannettaan, minulle näytettiin hänen voimaeläimensä siihen hetkeen. En ollut tätä pyytänyt, enkä harjoitellut, se vain tapahtui. Niinpä aloin katsoa voimaeläinten viestejä muillekin heidän niin halutessaan.


Vuoden 2022 aikana abstrakti taide on alkanut kiehtoa minua voimaakkaasti. Olen maalannut joitakin abstrakteja töitä aiemminkin, mutta nyt olen halunnut kunnolla sukeltaa abstraktin ilmaisun maailmaan ja löytää oman tapani tehdä sitä. 


Abstraktit kuvat puhuttelevat usein esittäviä helpommin meitä suoraan sydämen ja sielun kautta. Kun ei ole esittävää kuvaa, johon mieli voisi tarttua, teoksen energia pääsee ikäänkuin helpommin läpi. Ja toisaalta, maailmassa on niin paljon kaikkea, jolla ei ole näkyvää muotoa, joten ainoa tapa on koittaa kuvata niitä on abstrakti taide!

Suden Kutsu tarkoittaa minulle kutsua takaisin siihen luonnolliseen olotilaan, jossa vallitsee syvä rauha. Tuosta tilasta pääset käsiksi myös omaan voimaasi ja sitä kautta elämän runsauteen.


Suden ulvonnassa on alkukantaista voimaa, jotakin sanoinkuvaamatonta ja maagista. Se kuvastaa minulle kutsua takaisin juurillemme, takaisin omaan keskukseemme ja sydänyhteyteemme. Siihen olotilaan olemme kaikki pikkuhiljaa matkalla. Askel askeleelta kuljemme kotiin.

Taiteen ja henkisyyden lisäksi minulle tärkeitä asioita elämässä ovat perhe, luonnossa liikkuminen, käsityöt ja puutarhanhoito. Olen kiinnostunut viisausperinteistä, shamanismista, kasvilääkinnästä ja kaikesta mystisestä.