Mistä sinun voimasi virtaa?

26.01.2023

Oma voima on nykyisin suosittu puheenaihe, ja myös yritykseni Suden Kutsun slogan on "Astu omaan voimaasi". Olen kuitenkin huomannut, että ihmiset ymmärtävät oman voiman hyvin eri tavoin. Joillekin se tarkoittaa yksinkertaisesti uskallusta olla oma itsensä. Sitä ettei anna toisten vaikuttaa liiaksi elämäänsä, eikä pienennä itseään. Jotkut ymmärtävät oman voiman vihaisuutena, itsekkyytenä ja erillisyytenä Luojasta. Eli sellaisena epäterveenä omavoimaisuutena, joka voi ilmetä myös toisten kyykyttämisenä ja hyväksikäyttönä.

Olen elämässäni käynyt läpi vaikeitakin henkisen kasvun vaiheita, ja kokenut myös pitkään suurta voimattomuutta. Kaikkien kokemusteni kautta olen tullut ymmärtämään, että on kaksi eri tyyppistä voimaa, joiden kautta toimimme. Nimitän niitä egon voimaksi ja (omaksi) puhtaaksi voimaksi. Käyn tässä artikkelissa läpi, millaisia nämä kaksi voimaa ovat ja mistä ne kumpuavat, jotta voisit paremmin tunnistamaan ne myös itsessäsi.

Egon voima kumpuaa puutteesta

Egon voima on meille kaikille varmasti tuttu. Se kumpuaa siitä tunteesta, että jotakin puuttuu. Eikä tuolla tunteella ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä sinulla on tai ei ole. Vaikka olisit ihmisten ympäröimä, voit kokea puutetta ihmiskontakteista, tai vaikka olisit miljonääri, voit kokea rahanpuutetta. Tällöin puutteesta kumpuava egon voima ajaa sinua eteenpäin. Se saa sinut jahtaamaan niitä asioita, joita luulet tarvitsevasi, jotta voisit olla onnellinen.

Egon voimalla päin seinää!

Olen itse aiemmin omaksunut vahvan egon voiman ja ajanut sillä itseni täysin loppuun. Olin nuorena hyvin epävarma itsestäni ja minulla oli heikko itsetunto. Lukioikäisenä aloin huomata, että olen älykäs ja pärjään todella hyvin koulussa, etenkin jos opiskelen ahkerasti. Sain myös ympäriltäni kehuja koulumenestyksestä ja se tuntui hyvältä epävarmasta nuoresta.

Pikkuhiljaa älykkyydestä ja menestymisestä muotoutui minulle keino kompensoida epävarmuuttani. Aloin saada voimaa menestymisestä ja kilpailusta hyvin epäterveellä tavalla. Vertasin itseäni ja arvosanojani jatkuvasti muihin. Itsetuntoani hiveli, jos menestyin paremmin kuin muut, mutta se oli vain hetkellistä. Pian olin taas tyytymätön ja tavoitteeni olivat entistä korkeammalla.

Egon voima sai minut hetkittäin tuntemaan että olen hyvä, koska menestyn paremmin kuin toiset. Egon voima sai minut opiskelemaan ahkerasti, mutta samalla uuvutin itseni. Egon voima kumpusi minulla tunteesta, etten ole rakastettu. Jahtasin koko ajan rakastettuna olemisen tunnetta, ja kuvittelin, että voisin saavuttaa sen olemalla "riittävän hyvä". Vasta totaalinen romahdus herätti minut tajuamaan, ettei rakkaus ole menestyksestä kiinni.

Miltä egon voima tuntuu?

Egon voima tuntuu energeettisesti vatsan alueella, hieman navan yläpuolella. Egon voima ikäänkuin hamuaa energiaa ulkopuolelta, toisilta ihmisiltä, riidoista, vertailusta ja kilpailusta. Egon voimaa käyttävä ihminen ei koe olevansa suorassa yhteydessä Luojaan, joten hänen täytyy hakea energiaa itsensä ulkopuolelta. Egon voima tuntuu kovalta, terävältä ja kiristävältä. Egon voima voi ajaa sinua eteenpäin, muttet koskaan pääse perille.

Puhdas voima kumpuaa runsaudesta

Toista meissä vaikuttavaa voimaa kutsun puhtaaksi (omaksi) voimaksi. Se virtaa meihin suoraan Luojasta. Jos olet ikäänkuin tyhjä kanava, etkä takerru mihinkään henkilökohtaisiin tavoitteisiin tai rajoituksiin, tuo voima voi läpäistä sinut täysin puhtaana. Se synnyttää sinussa ideoita ja inspiraatiota, antaa rohkeuttaa lähteä liikkeelle ja pitkäjänteisyyttä toteuttaa unelmasi.

Puhdas voima on olemukseltaan hyvin erilaista kuin egon voima. Puhdas voima perustuu rakkauteen, runsauteen ja yhteistyöhön. Se kumpuaa puutteen sijaan yltäkylläisyydestä. Puhdas voima sinut tekemään asioita, koska haluat jakaa muillekin runsaudesta jossa elät. Se ei kuitenkaan käske sinua aina vaan antamaan, vaan kehottaa myös ottamaan vastaan, koska sillä tavalla pysyt tasapainossa.

Miltä puhdas voima tuntuu?

Energeettisesti puhdas voima ilmenee olemuksessasi niin, että energiakanavasi ovat auki sekä maahan, että taivaaseen. Maadoittavaa yin-energiaa virtaa sinuun maasta ja liikkeelle panevaa yang-energiaa taivaasta. Nämä energiat sekoittuvat ja muuntuvat järjestelmässäsi erilaisiksi energialaaduiksi, joita elämässäsi ja luomistyössäsi tarvitset.

Puhdas voima toimii viisaudesta käsin ja näkee suuren kokonaisuuden, mitä ihmismieli ei voi käsittää. Puhdas voima tuntuu lempeältä, rauhalliselta, virtaavalta ja tasapainoiselta.

Millaisella voimalla sinä toimit?

Egon voima ja puhdas voima ovat kuin kaksi erilaista polttoainetta. Lähes jokainen meistä toimii näiden sekoituksella, mutta suhde vaihtelee. Ja saman ihmisen kohdallakin voiman laatu vaihtelee tilanteesta toiseen. Lopulta myös egon voima on Luojasta lähtöisin, se on vain jollakin tapaa rajoittunutta ja vääristynyttä.

Kokemukseni mukaan suurin osa ihmisistä on hyväntahtoisista ja pyrkii elämässään hyvään, mutta ego luo tiettyjä rajoituksia heidän toimintaansa. Usein ihmiset pyrkivätkin käyttämään puhdasta voimaa polttoaineenaan, mutta erilaisista peloista johtuen se ei virtaa heissä vapaasti ja täydellä voimalla.

Askel askeleelta opetellen

Olen opetellut pikkuhiljaa astumaan omaan puhtaaseen voimaani. Olen kehittynyt niin, että osaan tunnistaa egon voiman entistä paremmin, ja uskallan päästää siitä irti helpommin. Pyrin päästämään irti peloista, halusta kontrolloida ja tarpeesta kelvata muille. Toisaalta myös ajatus itsestäni vahvana, voimakkaana ja aktiivisena tuntuu välillä pelottavalta. Askel askeleelta huomaan kuitenkin avaavani itseäni enemmän ja sallivani puhtaan voimani virrata vapaammin. Uskallan olla taas vahva!

Tunnista egon voima ja puhdas voima

Olen koonnut alla olevaan taulukkoon muutamia puhtaan voiman ja egon voiman tunnusmerkkejä, jotta voisit helpommin erottaa nämä kaksi toisistaan. Kannattaakin rehellisesti välillä kysyä itseltään: millä voimalla minä toimin tässä? Onko voimani puhdas vai onko ego sotkeutunut siihen?


Kaikkea hyvää ja voimaa sinun päivääsi,


Tiina 

Suden Kutsun blogia kirjoittaa Tiina Tolvanen, pitkän linjan henkisen polun kulkija, voimaeläinten viestin tuoja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. 

Olen valmiina auttamaan sinua henkisen kasvun haasteissasi voimaeläintulkinnoilla ja -maalauksilla, sekä tilaustyönä tehtävillä voimaannuttavilla maalauksilla. Katso kaikki palveluni täältä, verkkokauppa löytyy täältä. Maksuttomasti voit tilata Voimaviestin sähköpostiisi tai nostaa voimaeläinkortin.