Valo tunnelin päässä ei ole harhaa. Tunneli on.

02.12.2022

Henkinen heräämiseni pärähti käyntiin parikymmentä vuotta sitten valtavalla ahdistuksella. Silloin suurin toiveeni oli, että voisin vain istua ulkosalla auringon paisteessa ja nauttia. Toivoin vain, että minulla olisi sisälläni rauha.

Sen jälkeen olin vuosia vaiheessa, jossa henkisen kasvun polku oli minulle kuin tunneli, jonka päässä pilkotti valo. Pelosta toiseen, oivalluksesta toiseen, askel askeleelta tarvoin eteenpäin. Onneksi siellä kuitenkin pilkotti valo, joka antoi toivoa. Jossain vaiheessa kuitenkin väsyin, kun huomasin, etten saavuttanut valoa ollenkaan. Vaikka tuntui että pääsin eteenpäin, valo pysyi aina pienen välimatkan päässä minusta.

Suurin osa ihmisitä tuntuu ajattelevan, ettei pysyvää sisäisen rauhan tilaa ole edes mahdollista saavuttaa. Tai ei ainakaan kovin helposti, eikä ainakaan minun tai sinun, eikä varsinkaan juuri nyt. Buddha pystyi siihen, ja Jeesus. Ehkä muutkin henkiset mestarit. Mutta se vaatii kovaa työtä, vuosikausien meditointia ja harjoittelua. Minä ja sinä emme ole vielä valmiita siihen.

Minäkin ajattelin aiemmin noin. Tavallaan tuntui turvalliseltakin ajatella, että se epävarmuus, tyytytymättömyys ja ahdistuneisuus joita tunsin, kuuluivat asiaan. Elämä on vaikeaa ja minä nyt vain olen tällainen pieni ihminen, enkä mikään pyhimys.

Olen kuitenkin ollut aina tutkija luonteeltani (joskus myös ammatiltani), niin tässäkin asiassa. Kun henkinen heräämiseni alkoi, aloin tutkia ja kyseenalaistaa omia ajatuksiani ja uskomuksiani. Pikkuhiljaa minussa heräsikin kysymys: jos Buddha pystyi siihen, miksi en minä? Onko minussa jotain perustavanlaatuisesti erilaista kuin Buddhassa? Onko kärsimys todella tarpeen, vai uskonko vain niin?

Sitten löysinkin yllättäen ihmisen, joka osasi näyttää minulle ratkaisevan askeleen sisäisen rauhan tilaan. Askeleen, joka ei enää kiertänyt ydinkysymystä kuin kissa kuumaa puuroa, vaan joka astui suoraan asian ytimeen. Hänen opastuksellaan oivalsin, ettei sisäinen rauha ole jossakin satojen vuosien, useiden elämien tai tuhansien meditaatiotuntien päässä. Oivalsin, että sisäinen rauha on läsnä tässä ja nyt, joka hetki. Koen sen heti kun olen valmis päästämään irti kaikesta, minkä kuvittelen estävän minua kokemasta sen :)

Sillä mikään, yhtään mikään, ei voi viedä minua pois sisäisen rauhan tilasta, ellen itse usko niin!

Tiedän kokemuksesta, että tämän sisäistäminen ja varsinkaan pysyvä kokeminen ei ole ihan helppoa. Olen itse elänyt nyt vuosikausia niin, että laskeudun tuohon rauhalliseen, luonnolliseen olotilaan, mutta sitten jokin asia saa minut tempautumaan siitä pois. Jotain on kuitenkin jo pysyvästi muuttunut. En osaa enää ottaa mitään näitä rauhaani häiritseviä asioita täysin todesta. Tiedän, että minulla on niistä jotain opittavaa ja olen varma, että opin saatuani palaan taas rauhan tilaan. Sillä se on minun luonnollinen, todellinen olotilani.

Haaste on siis se, että olemme tottuneet uskomaan, että jokin on pielessä. Olemme uskoneet siihen niin kauan, että meitä jopa pelottaa ajatus siitä ettei näin olisi! Mitä sitten tapahtuu? Mutta kokeilepa edes hetkeksi jättää sivuun kaikki, minkä koet olevan itsesi ja sisäisen rauhan tilasi välissä. Kuten vaikka se, että taloudellinen tilanteesi ei ehkä ole paras mahdollinen. Tai ettei sinulla ole juuri nyt onnellista parisuhdetta.

Mitä ikinä se onkin, minkä saa sinussa aikaan tyytymättömyyttä. Päästä siitä irti ja keskity olemaan vain läsnä tässä hetkessä. Olkoon se vaikka vain yksi sekunti. Siinä ajassa ei maailma kaadu, vaikka lakkaisitkin murehtimasta. Saatat huomata, että pienen hetken tuo rauhan tila on läsnä!

Vaikka elämä ei olisi ulkoisesti täydellistä, ja tuskin koskaan tulee olemaankaan, niin sisäinen rauha meillä on aina. On oma valintamme, laskeudummeko siihen, vai pidämmekö vielä kiinni vanhoista uskomuksistamme. 

Kaikkein paras uutinen on, että rauhan tilasi odottaa sinua loputtomasti. Se on odottanut tuhansia vuosia ja tulee odottamaan niin kauan, kunnes olet valmis. Se on kuin lämmin syli, joka on aina avoin sinulle <3

Suden Kutsun blogia kirjoittaa Tiina Tolvanen, pitkän linjan henkisen polun kulkija, voimaeläinten viestin tuoja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. 

Olen valmiina auttamaan sinua henkisen kasvun haasteissasi voimaeläintulkinnoilla ja -maalauksilla, sekä tilaustyönä tehtävillä voimaannuttavilla maalauksilla. Katso kaikki palveluni täältä. Maksuttomasti voit tilata Voimaviestin sähköpostiisi tai nostaa voimaeläinkortin.