Voimaeläimet henkisen kasvun tukena.

12.02.2023
Henkinen kasvu on elämän mittainen ja joskus kivikkoinenkin matka. Tietoisesti omaan kasvuunsa suhtautuva ihminen voi helpottaa kasvukipujaan pyytämällä apua kun askel käy raskaaksi. Apu voi tulla monessa eri muodossa ja voimaeläimet ovat yksi tällainen auttajien joukko.

 

Välillä henkisen kasvun polulla tulee eteen kohtia, joissa eteneminen tuntuu tyssäävän. Erityisesti silloin kun tunnet olevasi hukassa tai voimasi ovat vähissä, kannattaa hyödyntää erilaisia apukeinoja taakan keventämiseksi. Apua voit saada esimerkiksi erilaisista luontaishoidoista, keskustelusta tai vaikkapa voimaeläinten opastuksesta.


Mikä on voimaeläin?

Voimaeläimet ja toteemieläimet ovat olleet monissa kulttuureissa tärkeitä. Eri eläinlajeihin on liitetty eri ominaisuuksia ja symbolisia merkityksiä. Erityisesti Pohjois-Amerikan intiaanit ovat pitäneet eläimiä siskoinaan ja veljinään, kuunnellen niiden opastusta ja tavoitellen niiden ominaisuuksia.

Voimaeläimistä puhuttaessa käytetään erilaisia nimityksiä kuten voimaeläin ja toteemieläin. Englanniksi käytetään termejä spirit animal, totem animal ja power animal. Itse puhun toteemieläimestä kun tarkoitan koko elämän ajan rinnalla kulkevaa voimaeläintä. Toteemieläin kuvastaa vahvasti ihmisen luonnetta ja tuntuu usein liittyvän hänen elämäntehtäväänsä. Oma toteemieläimeni on susi. Toteemieläimiä on jokaisella kokemukseni mukaan vain yksi.

Toteemieläimen lisäksi rinnallamme kulkee vaihteleva joukko muita voimaeläimiä. Ne tulevat tarjoamaan sitä energiaa, jota kulloinkin eniten tarvitsemme. Jos sinulla on vaikeuksia vaikkapa raha-asioiden kanssa, norsu voi tulla muistuttamaan sinua runsaudesta. Tai jos sinun on vaikea avata sydäntäsi, peura voi tulla tuomaan lempeää ja rakkaudellista energiaa avuksesi tuohon prosessiin.

Voimaeläin voi liittyä tiettyyn elämänvaiheeseen, tai vain tiettyyn hetkeen ja tilanteeseen. Tällaisia voimaeläimiä, jotka eivät ole toteemieläimiä, voi olla useita samanaikaisesti.

Mistä voimaeläimen tunnistaa?

Toteemieläimeni on minulle kuin läheinen ystävä. Aistin sen aina energiakentässäni, kun vain käännyn sen puoleen. Susi muistuttaa minua siitä, mitä olen tullut tänne tekemään. Tunnistan itseni ja perusolemukseni rauhallisessa sudessa. Sen katseessa on samaa syvyyttä, jonka aistin itsessäni. Suden energia on ollut minussa aina hyvin vahva, lapsesta asti. Toteemieläimen tunnistaakin siitä, että se tuntuu kuin peiliin katsoisi: näet itsesi siinä. Jos sinulla on jokin eläin, joka viehättää sinua erityisesti, se voi olla toteemieläimesi!

Muut voimaeläimet, kuin toteemieläin, edustavat yleensä sellaista energiaa, jota työstän tällä hetkellä elämässäni. Näen siis niissä sen, mitä haluan oppia ja millaiseksi haluan kasvaa juuri nyt. Kun pelkään, on voimaeläimeni usein tiikeri, joka tuo rohkeutta. Tunnistan itsessäni tiikerin voiman ja otan sen omakseni. Nämä voimaeläimet pystyn myös aistimaan helposti, kun pyydän apua tiettyyn tilanteeseen. Näen eläimen sieluni silmin ja pääsen heti kiinni sen energiaan.

Kuinka voimaeläimet voivat auttaa meitä?

Voimaeläimen idea on siinä, että kukin eläinlaji edustaa tiettyjä ominaisuuksia hyvin vahvasti. Esimerkiksi riikinkukko on itsevarma ja nauttii huomiosta. Joutsen on herkkä, kotka kuvastaa henkisyyttä ja norsu liitetään runsauteen. Ihmisestä taas löytyvät ainakin uinuvina kaikki nämä ominaisuudet. Itse ajattelen, että tähän viittaa sanonta ihmisestä luomakunnan kruununa: meissä on potentiaali hallita kaikkia näitä energioita ja käyttää niitä omassa elämässämme rakkaudellisella tavalla.

Jokaisella voimalla tai ominaisuudella on paitsi rakentava, sydänlähtöinen puolensa, myös vääristynyt puoli, joka syntyy jos voimaa käytetään väärin. Egon ohjauksessa esimerkiksi itsevarmuus voi muuttua toisten alistamiseksi, runsaus ahneudeksi ja itseilmaisu huomionhakuisuudeksi. Voimaeläimet kuvastavat kaikkien näiden voimien rakkaudellista puolta. Ne auttavat sinua siis parantamaan egon vääristämiä energioita itsessäsi.

Voimaeläimet voivat ominaisuuksiensa avulla auttaa sinua kohdistetusti juuri tietynlaisen haasteen edessä. Oikean voimaeläimen tunnistaminen ja sen energiaan sulautuminen helpottaa sellaisen ominaisuuden löytämistä itsestäsi, jonka olet unohtanut.

Sinun on helpompaa tavoittaa itsevarma, ulospäin suuntautunut energia, kun kuvittelet olevasi kaunis riikinkukko. Riikinkukkoon tuo energia on vahvasti sisäänrakennettu. Kun pyydät apua, voimaeläimesi energia tulee lähellesi. Tällöin sinun on vieläkin helpompi tavoittaa sama voima itsessä, kuin jos vain kuvittelisit eläimen mielessäsi. Tuohon energiaan on helppo samaistua, tuntea se itsessään ja ottaa se omakseen.


Voimaeläinten kanssa työskentely

Ensimmäinen askel voimaeläinten kanssa toimimisessa on aistia, mikä eläin kulloinkin on tarjoamassa sinulle apuaan. Tätä helpottaa ylipäänsäkin eläinten tarkkailu, niistä lukeminen ja vaikkapa luonto-ohjelmien katselu. Näin pääset paremmin sisälle eläinten energioihin ja alat herkemmin aistia, millaisia ominaisuuksia kullakin lajilla on.

Kun kaipaat voimaeläimen apua tiettyyn haasteeseen, hiljenny ja pyydä, että voimaeläimesi näyttäytyy sinulle. Pysy auki, vastaanottavana tarkkailijana. Jos olet riittävän herkkä, voit aistia eläimen energia ja jopa nähdä sen selvänäköisesti. Kannattaa myös luottaa omiin tuntemuksiin. Jos jokin eläin vetoaa sinuun vahvasti ihan päivätietoisuudessakin, sillä on varmasti annettavaa sinulle. Voit myös pyytää selvänäköistä auttajaa katsomaan voimaeläintäsi.

Kun tiedät voimaeläimesi, hiljenny aistimaan sen energioita ja tunnustele, miltä ne sinussa tuntuvat. Tuntuuko jokin ominaisuus erityisen haasteelliselta, sellaiselta että sitä on jopa hankala tuntea itsessäsi? Tuohon energiaan voi liittyä sinulla energiatukoksia, vanhoja rajoittavia uskomuksia, jotka voit nyt purkaa pois. Sen jälkeen energiasi voi taas virrata vapaasti myös kyseisellä elämän osa-alueella.

Joskus sitkeiden uskomusten työstäminen voi viedä aikaa, mutta älä anna periksi. Voimaeläimen kuvan pitäminen näkyvillä muistuttaa sinua säännöllisesti tuosta voimasta, jonka olet nyt päättänyt ottaa omaksesi. Jos pystyt sulautumaan voimaeläimen energiaan, eli ottamaan sen omaksesi ja tuntemaan sen itsessäsi, nauti siitä! Pikkuhiljaa voima vahvistuu sinussa ja haastavammissakin tilanteissa tuo ominaisuus pysyy sinussa vahvasti läsnä.

Mikä on voimaeläintulkinta?

Voimaeläintulkintoja tehdessäni pääsen kurkistamaan asiakkaideni voimaeläimiä. Ne näyttäytyvät minulle selvänäköisesti, ja usein näky on kuin pieni videon pätkä. Joskus eläimiä on yksi, toisinaan useita. Näyssä eläin monesti tekee jotakin, minkä kautta se viestittää asiakkaalle tärkeitä asioita. Esimerkiksi villisti pukitteleva hevonen saattaa viestittää patoutuneesta energiasta, jonkinlaisista kahleista joita ihminen on itselleen asettanut. Kun hevonen on purkanut energiansa, se näyttäytyy vapaana ja ylväänä. Myös monet luonnon elementit, kuten aurinko, kuu, tuuli ja vesi ovat usein mukana näyissä.

Olen tehnyt voimaeläintulkintoja noin viiden vuoden ajan. Aluksi hyvin satunnaisesti, nykyisin säännöllisesti. Olen nähnyt monenlaisia eläimiä, kaikkea yksisarvisesta sudenkorentoon ja jäniksestä lohikäärmeeseen. Joskus näyt ovat hyvin erikoisia, ja niiden kirjoittaminen asiakkaalle on jännittävää. En nimittäin yleensä tunne asiakkaitani lainkaan, enkä tiedä heistä muuta kuin nimen ja asuinpaikan. Saamani palaute on ollut kuitenkin niin positiivista, ja usein jopa hämmentävää, että olen oppinut luottamaan näkyihini enemmän. Toimin siis kanavana ja viestintuojana, kirjaten mahdollisimman selkeästi ylös kaiken mitä minulle näytetään.

Voimaeläintulkinnan mukaan liitän aina valokuvan, joka havainnollistaa tulkintaa hieman. Teen myös voimaeläinpiirroksia ja -maalauksia, joihin voin tuoda vielä huomattavasti paremmin näkyväksi tulkinnan energian. Voimaeläimen kuva näkyvällä paikalla kotona toimiikin hoitavana elementtinä.


Toivotan sinulle antoisia hetkiä voimaeläinten parissa!


Suden Kutsun blogia kirjoittaa Tiina Tolvanen, pitkän linjan henkisen polun kulkija, voimaeläinten viestin tuoja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. 

Olen valmiina auttamaan sinua henkisen kasvun haasteissasi voimaeläintulkinnoilla ja -maalauksilla, sekä tilaustyönä tehtävillä voimaannuttavilla maalauksilla. Katso kaikki palveluni täältä, verkkokauppa löytyy täältä. Maksuttomasti voit tilata Voimaviestin sähköpostiisi tai nostaa voimaeläinkortin.