Voimaeläinviestejä oman jaksamisen tueksi

15.03.2023

Yksi yleisimpiä aiheita, joihin asiakkaani pyytävät apua voimaeläimiltä on oma jaksaminen. Moni uupuu työssään tai muuten vaan elämässään. Tässä artikkelissa käyn lyhyesti läpi uupumisen syitä ja tuon sinulle viestiä kolmelta väkevältä voimaeläimeltä jaksamisen tueksi.

Uupumuksessa sisäinen tasapaino horjuu

Luonnollisessa tilassasi olet levollisesti läsnä ja suorassa yhteydessä sekä maahan, että taivaaseen. Lepäät luottamuksessa ja sisälläsi on syvä rauha. Energiasi virtaa vapaasti ja koet olosi inspiroituneeksi ja elinvoimaiseksi. Pohjimmiltaan uupuminen onkin sitä, että jostain syystä tämä sisäinen tasapaino horjuu. Yhteys taivaaseen tai maahan heikkenee, energiavirrassa on tukoksia ja olo on levoton tai heikko.

Syitä siihen, miksi ajaudumme pois luonnollisen tasapainon tilasta on monia. Kiire vie pois läsnäolosta. Pelko ja huoli valtaavat mielen ja kuluttavat voimavaroja. Liika kiltteys saa tekemään liikaa ja vääränlaisia juttuja. Kyvyttömyys nähdä vaihtoehtoja saa tyytymään asioihin, jotka eivät ole sinulle hyvästä. Kohtaamattomat tunteet tukkivat energiavirtaa. Henkisen kasvun kriisi vaatii voimavaroja, muttet osaa ottaa itsellesi aikaa. Kun elämä tuntuu raskaalta ja sekavalta, tulee syötyä ja nukuttua huonosti tai käytettyä päihteitä, mikä pahentaa tilannetta entisestään. Jokaisella uupuneella on omanlaisensa tarina ja syyt uupumiselle.

Uupumuksesta toipuminen on aina ennen kaikkea sisäinen prosessi. Se voi toki vaatia myös ulkoisia toimenpiteitä, kuten vaikkapa sairasloman, työpaikan vaihdoksen tai elämäntaparemontin, mutta muutoksen taustalla on aina ensin henkinen muutos. Ilman sisäistä muutosta voi sairasloman jälkeen ajautua uudelleen samaan tilanteeseen, jossa aiemmin oli. Tai yhdestä huonosta parisuhteesta erottuaan huomata olevansa pian samankaltaisessa uudessa suhteessa. Jotta uupunut ei uupuisi uudelleen, tarvitaan muutos juurisyyssä. Tarvitaan halu ja uskallus tehdä muutoksia itsessään, ja usein myös halu pyytää ja ottaa vastaan apua toisilta. Apua voi saada myös voimaeläimiltä, joten tuon tähän kolmen voimaeläimen viestin jaksamisen tueksi.

Leijona -astu oman elämäsi johtajaksi.

Urosleijona on vahva johtajuuden symboli. Se on laumansa peloton johtaja, joka on kuitenkin myös lempeä ja oikeudenmukainen. Voimaeläimenä leijona viestittää paitsi johtavasta asemasta suhteessa muihin, myös johtajuudesta suhteessa omaan elämääsi.

Kun asetut omassa elämässäsi johtajan roolin, ymmärrät että sinulla on täysi vastuu siitä millaista elämää elät. Et ole enää olosuhteiden uhri, vaan tiedät että sinulla on voima muuttaa elämäsi sellaiseksi, millaisena haluat sen kokea. Sinä päätät, miltä sinun elämäsi tulee näyttää. Kukaan ei voi elää elämääsi sinun puolestasi. Sinä myös päätät millaista apua ja keneltä haluat ottaa vastaan.

Leijonakuningas tuntee koko valtakuntansa ja pitää huolta jokaisesta laumansa jäsenestä. Näin sinäkin voit ottaa haltuusi jokaisen elämäsi osa-alueen ja tehdä tarvittavat muutokset saattaaksesi ne tasapainoon.

VOIMALAUSE: Uskallan astua johtajan rooliin ja ottaa vastuu omasta elämästäni.

Tiikeri -uskalla vetää rajat.

Joskus tulemme tilanteisiin, joissa olosuhteet ovat liian haasteelliset. Työpaikalla pomo painostaa ylitöihin, kotona kotityöt kaatuvat päälle ja järjestössä pyydetään talkoisiin. Oletko liian kiltti ja sanot liian usein kyllä? Silloin on aika kaivaa sisäinen tiikeri esiin ja opetella vetämään rajat.

Tiikerin karjaisu tekee selväksi sen, että tässä menee minun rajani, ei yhtään enää. Jos tiikerin voima on sinulla käytössäsi, osaat reagoida heti, kun jokin ei resonoi sinulle. Tunnistat heti, että tätä en jaksa tai halua tehdä ja sanot muitta mutkitta ei. Sen ei tarvitse olla vihainen tai aggressiivinen "ei", mutta joskus sen pitää olla todella päättäväinen. Ja usko pois, kun olet sanonut sen, helpotuksesi on suuri! Kuin taakka nostettaisiin harteiltasi -minun ei tarvitsekaan suostua kaikkeen mitä minulta pyydetään!

Tiikeri on itsevarma, rento ja rauhallinen. Se karjahtaa vain silloin, kun on tarpeen. Niin myös sinä voit olla levollinen ja luottavainen tietäen, että sinussa on voimaa pitää tarpeen tullen puolesi, etkä anna kenenkään kävellä ylitsesi.

VOIMALAUSE: Uskallan sanoa ei aina kun en sydämessäni halua suostua johonkin.

Karhu -lepää ja lataudu Äiti Maan syleilyssä.

Karhu on maadoittumisen mestari. Se lepää koko talven pesässään, eikä mieti tekemättömiä töitään. Karhun lempeässä syleilyssä olet turvassa, eikä untasi häiritä.

Jos voimasi ovat ehtyneet, käperry pesääsi kuin karhu talviunille. Ota kaikki se lepo minkä tarvitset, jotta voimasi palautuvat. On tärkeää olla myös sopivalla tavalla itsekäs ja sanoa ääneen, että nyt tarvitsen lepoa, minua ei saa häiritä. Ja jos sinulla on esimerkiksi pieniä lapsia, pyydä apua, jotta saat aikaa levätä.

On tärkeää, että levätessäsi päästät myös mielessäsi irti kaikista velvollisuuksista. Laskeudu täysin ja kokonaan omaan keskukseesi alavatsasi alueelle. Kuvittele vaikka olevasi pehmeällä, vihreällä sammalmättäällä karhun kainalossa. Vihreä väri on parantava ja karhun energia auttaa maadoittumaan. Päästä irti kaikesta ja anna itsesi vain olla. Tunne kuinka Äiti Maan energia virtaa sinuun rauhoittaen ja ladaten sinua. Kun jatkossa opit olemaan auki ja yhteydessä Äiti Maahan koko ajan, energiavarastosi eivät pääse tyhjenemään vaikka touhuaisitkin monenlaista.

VOIMALAUSE: Minulla on aina mahdollisuus levätä niin paljon kuin on tarpeen.


Älä jää uupumuksesi kanssa yksin

Uupuminen on tila johon ajaudumme hyvin monenlaisia polkuja. Myös toipuminen on jokaisella omanlaisensa prosessi. Itse olen kärsinyt suuren osan aikuisiästäni uupumuksesta ja voimattomuudesta, mutta koen nykyään olevani jo melko hyvässä tasapainossa. Matka on ollut pitkä, mutta todella opettavainen. Ainoa asia minkä nyt tekisin toisin olisi se, että ottaisin matkan varrella enemmän tukea ja apua vastaan. Olen ollut hitonmoinen sinnittelijä, eikä se ole ehkä ollut se viisain tapa. Siksi kannustankin sinua: pyydä, etsi ja ota vastaan kaikki mahdollinen apu ja tuki, mitä saatavilla on!

Voimaa polullesi,

Tiina

Suden Kutsun blogia kirjoittaa Tiina Tolvanen, pitkän linjan henkisen polun kulkija, voimaeläinten viestin tuoja ja kuvataiteilija. Olen valmiina auttamaan sinua henkisen kasvun haasteissasi voimaeläintulkinnoilla ja -maalauksilla, sekä tilaustyönä tehtävillä voimaannuttavilla maalauksilla. Katso kaikki palveluni täältä, verkkokauppa löytyy täältä. Maksuttomasti voit tilata Voimaviestin sähköpostiisi tai nostaa voimaeläinkortin.