PORTFOLIO- GRAAFINEN SUUNNITTELU

Olen Tiina Tolvanen, itseoppinut graafikko Maaningalta, Kuopion maaseudulta.

Innostukseni graafiseen suunnitteluun sai alkunsa rakkaudesta käsitöihin ja kankaisiin. Minulla oli vuosina 2012-2014 ekologisia kankaita ja käsityötarvikkeita myyvä verkkokauppa Puhde-puoti. Silloin innostuin kangaskuosien suunnittelusta ja opettelin käyttämään Inkscape -vektorigrafiikkaohjelmaa.

Möin kuosisuunnitelmiani useille yrityksille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Piirtämistäni kuvista tehtiin ja tehdään edelleen myös puuleimasimia. Yhden kuosin teetin itsekin kankaaksi asti.

Käsityöalan yritystoimintani päätyttyä siirryin kevytyrittäjäksi kuvataiteilijana ja graafikkona. Vuosina 2017-2022 olen tehnyt logoja, flyereita, vaalijulisteita, t-paitaprinttejä, somemainoksia, käyntikortteja yms. Suurin asiakkaani on ollut Kristallipuolue, jonka graafisesta ilmeestä olin pitkälti vastuussa useiden vuosien ajan. 

Ohjelmat joita käytän ovat Inkscape, GIMP2 ja Canva. Olen kuitenkin nopea ja innokas oppimaan uutta, joten uskon, että muidenkin ohjelmien omaksuminen onnistuu tarvittaessa helposti. Suunnittelijana olen asiakaslähtöinen, huolellinen ja tavoitteellinen. Haluan myös koko ajan kehittyä ja oppia uutta.

Alla valikoituja työnäytteitäni ajalta 2014-2021.


Kuosisuunnitelmat

LogotFlyerit, julisteet, käyntikortit, printit ja some