Kun Luoja sinussa tahtoo luoda: tahdonvoima.

28.06.2021

Kerroin aiemmassa blogissani voiman tunnistamisesta ja sen virtaamisesta (Kuinka saan voimani takaisin). Voiman virtaaminen omaan olemukseen onkin ensimmäinen askel luomisprosessissa, ja seuraava vaihe on oman voiman suuntaaminen. 

Jotta voiman voi suunnata oikein, tulee olla selvillä siitä, mitä haluaa saavuttaa. Tämä tarkoittaa, että poimit ideoiden tulvasta ne, jotka resonoivat sinulle ja alat toteuttamaan niitä omassa elämässäsi. Usein asioiden toteuttaminen vaati kuitenkin myös lujaa tahtoa ja sitä käsittelen tässä artikkelissa.

Miksi niin monet unelmat eivät toteudu?

Minkä tahansa idean toteutuminen noudattaa periaatteessa samaa kaavaa:

Idea -> Tavoite -> Toiminta -> Lopputulos

Käytännössä tämä ei suinkaan ole suoraviivaista, vaan etenkin isommissa projekteissa on lukuisia välita-voitteita, joiden kautta kuljetaan pikkuhiljaa eteenpäin. Välillä voidaan joutua muuttamaan toimintatapoja, joskus itse tavoitekin voi vielä muuttua. Tämä kaikki kuuluu luonnolliseen luomisprosessiin, mutta toisenlaisia haasteita kohtaamme silloin, kun pelko astuu kuvaan mukaan.

Pelko voi iskeä niin nopeasti, että luovut ideasta heti alkumetreillä. Pelko synnyttää epäuskoisia ajatuksia: en minä kuitenkaan osaa, haaskaisin vain aikaani, mitä muutkin ajattelisivat, pitäisi uskaltaa tulla esille, en minä ole menestyjä jne. Kuulostako tutulta? Pelko voi puhua paitsi oman pääsi sisällä myös muiden ihmisten suulla.

Jos sinussa on sen verran uskoa ideaasi, että jäät pohtimaan ja puntaroimaan saamaasi sitä avoimin mielin, se voi muuttua tavoitteeksi. Jokin sinussa sanoo KYLLÄ, tuota kohti haluan lähteä kulkemaan. Nyt sinussa alkaa olla tahtoa, tahdonvoimaa.

Tahto on voimakas, eteenpäin vievä energia. Tahto antaa voimallesi ja toiminnallesi suunnan. Tahto määrittelee, mihin energiasi virtaa. 

Hyvin alkanut projektikin saattaa kuitenkin törmätä yllättäviin haasteisiin ja silloin punnitaan uudelleen, kuinka luja on tahtosi päästä maaliin asti. Ja joskus luovuttaminenkin voi olla sydämen tahto! Ole siis tarkkana aina siitä, kuka puhuu: onko se ego vai sydän? Älä siis luovuta, paitsi jos se on sydämesi tahto :)

Mistä kumpuaa  tahto, joka vie sinut vaikka läpi harmaan kiven?

Mitä isompaan tavoitteeseen pyrit, sitä enemmän uskoa ja tahtoa tarvitset sen toteuttamiseen. On kuitenkin yksilöllistä, mikä tavoite on kenellekin iso. Jollekin vaikkapa yhden blogikirjoituksen tekeminen voi olla iso tavoite, kun toiselle suurelta haasteelta tuntuu vasta romaanin kirjoittaminen.

Usein innostumme helposti ja näemme aluksi ideassamme vain suuria mahdolllisuuksia. Siinä vaiheessa, kun aletaan konkreettisesti toteuttamaan ideaa, saattaa työmäärä yllättää ja innostus lopahtaa. Jos olit vain ihastunut ajatukseen lopputuloksesta (usein hieman egoistisella tavalla...), luovutat todennäköisesti aika pian. Paljon kestävämpää sen sijaan on, jos innostut myös itse prosessista.

Luja tahto vaatii, että olet selvillä tavoitteestasi ja seisot 100% sen takana (tässä ei voi fuskata!). Ole myös tietoinen mahdollisista peloista, mutta älä anna niiden estää sinua.


Kuusi kysymystä, joita pohtimalla voit saada selvyyttä omaan tavoitteeseesi ja löytää tahtoa sen toteuttamiseen:

1) Onko kyse sydämesi tahdosta?

Onko tämä jotain mitä TODELLA haluat tavoitella? Onko tämä jotain mitä LUOJA SINUSSA haluaa tehdä todeksi, vai onko kyse vain egon halusta tai jonkun toisen odotuksista? Vai onko asiaan kietoutunut monenlaisia energioita? Etenkin henkisen polun kulkijoille on usein tärkeää, että tavoitteet kumpuavat puhtaasti sydämestä ja vasta kun tämä on  selvää, niiden toteutttamiseen alkaa virrata voimaa. 

2) Jarruttaako jokin sinussa tavoitteeseen pyrkimistä?

Onko jokin osa sinusta sitä mieltä, ettei tähän tavoitteeseen pyrkiminen ole oikein tai sallittua? Onko tämä ääni egosta vai sydämestä?

3) Mitä odotat saavuttavasti tavoitteen toteutumisen myötä?

Mitä tavoitteen toteutuminen sinulle antaa: rahaa, mainetta, rakkautta, vapautta, onnellisuutta vai jotain muuta? Ovatko odotuksesi realistisia? Entä mitä tavoitteen toteutuminen antaa muille ihmisille, eläimille tai luonnolle? Mikä on se todellinen syy tai syyt, miksi haluat päästä tavoitteeseesi?

4) Pelkäätkö epäonnistumista?

Uskotko, että sinulla on mahdollisuus onnistua tavoitteesi toteuttamisessa? Jos et, niin voisitko oppia ja kehittyä niin, että pystyisit toteuttamaan sen? Pelkäätkö, ettet onnistu vaikka tekisin parhaasi? Mitä tunteita se herättää?

5) Pelkäätkö sitä, mitä tavoitteen toteuttaminen voi sinulta vaatia?

Millaisiin hasteisiin tavoitteeseen pyrkiminen voisi sinut asettaa? Pelkäätkö niitä? Mitä niistä voisi seurata?

6) Pelkäätkö tavoitteen toteutumista?

Miten elämäsi muuttuisi jos saavuttaisit tavoitteesi? Näe mielessäsi positiiviset asiat, mutta tunnista myös mahdolliset pelot. Voisiko jotain ikävääkin seurata? Kuinka muut ihmiset suhtautuisivat? Voisitko menettää jotain?Pohdi näitä kysymyksiä kaikessa rauhassa ja rehellisesti. Käy kaikki pelot rauhassa läpi, tunne ne läpikotaisin. Älä kuitenkaan usko pelkojasi, salli vain niiden olla ja virrata. Uskalla myös ajatella luopuvasi tavoitteesta tai muuttavasi sitä, jos ei se vastaakaan sydämesi toiveita. Muista, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. 

Ja muista: kun olet selvillä tavoitteestasi ja sitoudut toteuttamaan sen, koko Universumi on tukenasi! <3


Voimaeläinvinkki tahdonvoimaan: Ahma

Ahma on sitkeä ja päättäväinen peto. Siitä huokuu peräänantamattomuus. Ahmalla voimalla jaksat jatkaa eteenpäin kohti päämäärääsi silloinkin, kun polullasi on yllättäviä haasteita.


Suden Kutsun blogia kirjoittaa Tiina Tolvanen, pitkän linjan henkisen polun kulkija, voimaeläinten viestin tuoja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. 

Olen valmiina auttamaan sinua henkisen kasvun haasteissasi voimaeläintulkinnoilla ja -maalauksilla, sekä tilaustyönä tehtävillä voimaannuttavilla maalauksilla. Katso kaikki palveluni täältä, verkkokauppa löytyy täältä. Maksuttomasti voit tilata Voimaviestin sähköpostiisi tai nostaa voimaeläinkortin.